Geachte Stockcar F2 junioren coureurs en ouders,

De stockcar F2 junioren klasse is enkele jaren geleden opgericht voor de jeugd en heeft een groeispurt doorgemaakt. Deze klasse rijdt op zowel asfalt als sintel/klei banen. Per seizoen 2022 is voorgesteld om het reglement van deze klasse aan te passen met het volgende doel:

 

 • Uitwisselbaarheid land/sintel- en asfaltbanen. Op dit moment is het nagenoeg onmogelijk om met 1 auto op alle banen te rijden. Zelfs in de jeugdklasse wordt geïnvesteerd in 2 auto's voor de verschillende ondergronden. Wij zouden graag zien dat de jeugd met 1 auto op alle banen competitief mee kan doen.
 • Het verschil tussen de jonge en oudere kinderen is erg groot. De ontwikkeling in de leeftijd van 12 tot 16 jaar is groot. De oudere kinderen van 15 en 16 jaar zijn vaak al klaar voor de overstap naar de senioren klasse echter daardoor is het verschil tussen de jonge en oudere kinderen in snelheid erg groot. Dit verschil zou verkleind moeten worden.
 • Snelheid, door het motorvermogen en grip terugbrengen in deze junioren klasse. Op dit moment rijden de junioren nagenoeg dezelfde tijden als de senioren.
 • In het belang van deze vorm van autosport moet de junior klasse een betaalbare klasse zijn voor iedereen die wil deelnemen, dit moet ook zo blijven.
 • De meeste kinderen groeien nog en zijn fysiek nog niet sterk. Een impact op het lichaam kan dan ook grotere consequenties hebben, dan bij de senioren. Door de snelheid terug te brengen, verwacht men dat de impact minder groot is.
 • Op sommige banen wordt niet gereden op positie maar wel om de snelste ronde-tijd vanwege veiligheid namelijk minder kans op botsen. Als de snelheid naar beneden gaat zouden de promotors/verzekeringsmaatschappij kunnen overwegen om op deze banen ook over te stappen op rijden op positie.

 

In overleg met enkele motorbouwers, keurmeesters, het bestuur van de F2 (junioren) rijdersvereniging en promotors is het voorstel uitgewerkt waarbij men het belangrijk vindt dat deze maatregelen niet te ingrijpend zijn, geen grote investeringen vragen en relatief makkelijk te controleren zijn. Hierbij de voorgestelde maatregelen, in te voeren per seizoen 2022:

 

Motor

 • Afsluiten tweede trap. Door het afsluiten van de tweede trap denken we het aantal PK's terug te kunnen brengen.
 • Restrictorplate. De restrictorplates worden door een onafhankelijke partij gemaakt en voorzien van een logo. De restrictorplate kan worden gekocht voor 10 euro per stuk bij de keurmeester (gelijk aan de kostprijs). De keurmeester kan tijdens de keuringen makkelijk controleren op deze restrictorplate.

 

Remmen

 • Voor: alleen remklauwen met een enkele zuiger, met een maximale diameter van 53mm. De maximale maat van de remschijf is 240mm.
 • Achter: alleen remklauwen met een enkele zuiger, met een maximale diameter van 47mm. De maximale maat van de remschijf is 220mm.
 • Remblokken: standaard remblokken mogen gebruikt worden evenals de Ferado DS 2500, Mintex MDB 1175 of EBC Greenstuff. Remblokken van een ander soort of compound zijn niet toegestaan. Ten alle tijde moet het type van het remblok leesbaar zijn op de stalen droogplaat.
 • Er moeten maximaal 4 werkende remklauwen op de auto zitten dwz maximaal 1 per wiel.
 • Remmen dienen links en rechts gelijk te zijn qua maatvoering en compound echter tussen voor en achter mag verschillend zijn.

 

Stabilisator stang

 • Verbieden van de stabilisator stang.

 

Banden

 • Na het seizoen 2022 loopt het bandenreglement van de BriSCA Stockcar F2 klasse af. We stellen voor om dan het volgende te overwegen en door te voeren per seizoen 2023, om zo nog een extra stap te maken:14inch banden, gelijk aan 2liter Saloon Stockcar klasse. Deze band is goedkoop en makkelijk te verkrijgen. De velgen bij de 2liter Saloon Stockcars zijn 5.5j. (We zouden eventueel kunnen overwegen om te verbreden tot maximaal 7.5 of 8j). Tevens moet dan ook de bumperhoogtes worden aangepast.

 

Wij horen graag van jullie als er zwaarwegende bezwaren zijn om deze aanpassingen per seizoen 2022 door te voeren. Dat kan door een email te sturen naar de Stockcar F2 rijdersvereniging binnen 10 dagen na dagtekening van deze brief.

 

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Stockcar F2 rijdersvereniging

Vragen: Vul het contactformulier in